Wednesday, December 28, 2011

Saturday, October 8, 2011

Beribu Sesalan



Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu


Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku

Saturday, October 1, 2011

Stacy - Kisah Dongeng


Kisah Dongeng (Stacy)

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerna rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya kisah dongeng saja

Belum pernah aku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerna rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya kisah dongeng saja

Sunday, September 25, 2011

Hatimu Milikku



Pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengerti
akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku

Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Kan kuabadikan dikau
suatu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
dapat jadi yang terindah
di dalam hidupku ini

chorus
Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku

Korus
Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku ini
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Aku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
dalam hidupku ini

Saturday, July 30, 2011

Kisah Hati



Kisah Hati-Alyah

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Menyempurnakan aku

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini

Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu

Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Monday, May 16, 2011

Dan Bila Esok (OST Nora Elena)

Cite kat TV3..Jam 7.00 - 8.00pm.
Layan cite ni lepas balik kerja
Best jugak.
Tak sarat, tak melankolik.




Di dalam hati selalu tersimpan
rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
kau diam tanpa kata
saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
kau semakin jauh meninggalkanku
dan kau diam tanpa kata
saatku ucap semua rasa

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
tuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
tuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatiku
untuk cinta yang pernah engkau miliki
untuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
untuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
untuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu

Untuk cinta yang pernah kita miliki tuk selama-lamanya

p/s: missing someone.. kalaulah...ermm..ermm.. if only i never let him go.. well..hmm..
people come, people go.. hmm..that's life

Thursday, April 28, 2011

Jahitan Manik untuk 3 puteri

Setelah bertungkus lumus selama 6 hari,
Akhirnya berjaya jugak saya siapkan jahitan manik tempahan kakak opismate saya
Alhamdulilah..
Cuak jugak mulanya..3 baju in a week?
3 baju plain untuk 3 orang gadis remaja..Untuk dipakai pada wedding auntie dorang..
Aina, Ain & Nurul

Agak mencabar bagi saya sebenarnya..
Sebabnya saya bukanlah seorang yang profesional dalam jahitan manik..
Saya baru je belajar . Saje suka-suka buat jahitan manik
Belajar pon melalui mr/mrs Google..(tgh plan nak cari kelas jahitan manik lepas ni)
Tapi disebabkan minat n tengah naik syiok ngan seni jahitan manik ni..
saya menerima tempahan tersebut sambil cuba untuk mencabar diri sendiri..

Ni saya kongsikan hasil kerja 'kerastangan' saya .. hehehe

Ni design untuk baju Ain & Aina..


Ni pulak design untuk baju Nurul

Sepatutnya untuk Nurul saya buatkan design yang sama dengan Ain & Aina
Namun disebabkan kesuntukan masa, saya buat design yg agak simple untuk Nurul.
So, 2 design untuk 3 helai baju.
Harapnya Kak Mizah berpuas hati dengan hasil kerja 'kerastangan' saya ni yer..

Next..tgh tunggu cik puan sally punya baju.
Katanya nak suruh saya jahitkan manik jugak pada bajunya.
Brani jugak dia yer.. hahaha.
Brani nak serahkan bajunya untuk saya 'kerja'kan..hahaha

OK sekian untuk kali ini .. to be continue next time..
Atau bila2 saya ada mood untuk menaip cerita saya di sini..
Sekian, enjoy your day guys!
(eh, mcm la ramai sgt saya punya reader, ada yg baca tak agaknya yer..hehehe)

Friday, April 22, 2011

Minggu Manik

Hujung minggu yang agak busy
Sedang gigih menyiapkan jahitan manik di baju kawan-kawan.

1) Akmar - Done
2) K.Mizah(Ain) - In progress
3) K.Mizah(Sabrina)
4) K.Mizah

Harap2 dapat disiapkan sebelum 30April..caiyok2..


Akmar - Baju Plain
Design Manik : Silang Pearl
Manik di lengan baju dan di hujung baju


Close up lengan baju

Eh, sempat plak saya berblog..hahaha..
Kena stop dulu.. sambung jahit manik.. bye for now. TATA


Tuesday, April 12, 2011

Homemade Greeting Cards

Ini hasil creativity for today..


Mini cards...
Suka sgt ngan art yg kecik2 gulung2 tu..
Gulung-gulung kertas..
Jadikan kuntum-kuntum bunga, daun, ranting....then tampal..
Cute kan? hehehe


Customize card..
This is for A'ina.. Ina marina's dotter..
happy birthday A'ina.. 12 April.. :-)
Ada cupcake...ada barney..hehee..
Aina suka barney..kata mamanya..
Hope Aina suka ngan card ni...
From auntie ana with love...wheeeeeeeeeeehaaa..heehe

Inside the card.. Just a simple birthday wish..harap aina dapat baca..
dah pandai baca kan? hehehe



I love this card.. Nampak elegent..hehe
Hitam itu menawan..hehehe
Belum ada wordings lagi..
Akan ditambah deco later..

Monday, April 11, 2011

The other side of me..

Dulu-dulu slalu saya dengar orang ckp kat saya..esp cikgu2 kat skolah..
"Let your creativity come out and play"
Saya selalu ignore...
Dengan andaian..'ahh..aku bukannya creative"
End up..saya x minat arts..x minat subject pendidikan seni.
To be exact, bukan tak minat...but avoiding sebenarnya.

Sampailah 3-4 years back..
Masa adik saya nak kwin..
Saya diamanahkan untuk buat
barang-barang hantaran..
Cuak jugak awalnya..
Tapi paksa-paksa diri...
Akhirnya..
Menjadi jugak hantaran2 tu..
Well..not bad..
Rupanya..saya ni berseni juga.
Ada darah seni kata org? hehehe
tapi bukannya ala-ala penyanyi atau pelakon..
(eh..tp kadang2 saya suka nyanyi jugak tau! nyanyi membebel sorang2 hehe)
Seni kreatif sebenarnya kan..
Anyway, seni ni byk cabangnya kan?


Then, cite pasal
jahitan manik
Guess what?
Saya telah berjaya menyiapkan beberapa jahitan manik..
Di baju sdiri..
Plus baju anak kawan saya..
owh..saya sdiri pon tak percaya.. hihihihihi.
itulah, asal dari kes geram sebab upah untuk jahitkan manik terlalu mahal.
Terus saya jadi geram.
Terus berazam nak jahit manik sdiri kat baju..
& alhamdulilah, percubaan itu berjaya..



Next, saya cuba untuk buat greeting cards sdiri..
Untuk tidak menjadi "hangat2 xxxx ayam"..
(kang beli barang mahal2..tak jadi buat...tak ke membazir? hehe)
Saya just guna barang2 recycle..
i.e : kertas dari kad-kad kwin lama, riben pada wedding gifts..etc.
ALhamdulilah, nampaknya..saya juga berjaya untuk buat greeting card sdiri
hehehehe..
Lepas ni, dah x perlu beli kad-kad kat kedai...
Bukan murah tau...mahal...
Then, bukannya leh customize ucapan2..
Kadang2 kita just sign nama aje..
Tapi, bila buat greeting cards sdiri mcm ni..
Kita bole customize ucapan2..
Kira tulus dari hati dari kita kepada penerima gitu..hehehe


MORALE Of the Story:
Kita kena kenalpasti kelebihan diri..
Lagi awal lagi baik..
(Kalau la saya dari kecik2 dah asah bakat seni kreatif ni..
ntah2 saya dah jadi designer? hahaha.. or arkitek? hehehe)
So kawan-kawan2..Mana-mana yang ada anak tu..
Cungkil la bakat seni anak2 anda dari awal..
Ajak..or ajar untuk berkreatif..
Biar conteng dinding...hantar kelas art..
hantar kelas quran(seni mengaji? taranum kan seni jugak)
or apa2 kelas la..janji dia bole bebas berkreativiti..
Make sense tak entry ni? hehe

p/s: saya bukan mengajar tau...saya pon belum punya anak2..
sekadar berkongsi saje..

Sunday, April 10, 2011

JULFEKAR & The Stringers- Melakar Rindu (Music Video) Composed by Julfekar.



Lately ni...duk asyik layan lagu jiwang..
Layan sajalah kan...
Ni OST cite TRILOGI CINTA kat tv RTM
Malam ni cite Trilogi Cinta last episode..
Nak kena tengok..
Dari mula cite ni start..duk tunggu2 nak tengok..
Asyik lupa..
So, malam ni kena tengok.. hahaha
Terus tau ending..takde mula2..hahaha.
Short cut..aci dok? hehehe

Monday, March 7, 2011

Charice-Listen



Listen to the song here in my heart
A melody I start but can't complete
Listen to the sound from deep within
It's only beginning to find release

Oh, the time has come for my dreams to be heard
They will not be pushed aside and turned
Into your own all cause you won't listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known
Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

You should have listened
There is someone here inside
Someone I thought had died so long ago

Oh, I'm screamin out and my dreams will be heard
They will not be pushed aside on words
Into your own all 'cause you won't listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known
Oh, now I'm done believin you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

I don't know where I belong
But I'll be moving on
If you don't
If you won't

Listen to the song here in my heart
A melody I start but I will complete
Oh oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you think you gave to me
But now I've gotta find my own, my own
Suria pagi Taman Metropolitan, Jan 2011

Saturday, March 5, 2011

Thursday, March 3, 2011

Sosej Ikan a.k.a Kepok Lekor

Stock Kepok Lekor dah sampai all the way from ganu.
Adik bawak mai dari Ganu. Skali dgn stok Ikan segar.
Ikan yang sudah disiang siap2 oleh bonda.
Tinggal nak cuci n masak je.
TQ bonda..hehehe..

Kepok Lekor ni, adalah stock untuk seminggu je.
Leh makan tiap2 petang lepas balik opis.
Tak perlu lagi nak beli kepok lekor yg jual tepi LRT.. hahaha
Dah la keras, tak rasa ikan plak tu.
Amboi2, boleh plak komen.
Selama ni kepok keras tu la yg dimamah tiap2 petang..hahaha

Ngidam kepok Lekor ni since Raya Cina hari tu.
Sebabnya, bila pi je kat tempat jual kepok (Bukit Tok Beng).. Punya la ramai orang.
Angka giliran pon dah yg ke 70++
Tunggu punya tunggu..rupanya kepok sold out..
So, balik ngan tangan kosong n hampa...uhuk..uhuk

Oh ya, kedai kepok yg ni, mmg dah advance.
Siap ada sistem giliran macam kat bank.
Tekan butang, amik number Q dan leh duduk dan tunggu.
Kalau dulu2, kena Q panjang. Letih berdiri..n beratur.


5 pack . Each pack contains 10 kepok lekor.
5 * 10 = 50? hahaha.
eh, bukan saya punya semua ni.
Dah ada tuan empunya.
Ada kawan yang mengirim.
Ada sesape lagi nak kirim for next trip? Anyone? hehehe



Selamat disimpan kat peti ais.. esok boleh pindah masuk freezer..




Stok ikan segar. Rajin bonda saya balut ikan2 ni dgn paper. Untuk kekalkan beku..
Ikan ni still keras beku lagi even dah 8 jam duk dlm kete.


Ok, sekian update cite ikan untuk kali ini.
Ikan segar vs sosej ikan (Kepok Lekor)
hehehehe

Saturday, February 19, 2011

Wedding Yen - my officemate

Entry Tertunda - 12 Februari 2011 (a lovely Saturday)
Seawal 7.30 pagi Yen n her sister (ida) dah ring my door bell .
Kenapa umah saya?
Sebabnya masjid untuk akad nikah/ dewan untuk 2nd event dekat sgt2 ngan umah saya. So Yen tak perlu nak ulang alik dr Sentul ke masjid/dewan since kat dewan takde bilik persalinan.. tengah renovate agaknya.
Untuk mudahkan pengantin, saya telah offer umah saya untuk jadi umah bersanggah? hehehe.

Setelah berbulan2 Yen duk mengira hari, membilang waktu,
akhirnya tiba jugak hari yg di nanti..
Its her wedding day ..akad nikah + majlis dewan.
Kak Ana pon teruja sama tau Yen.. Nak sama2 meraikan awak punya big day..
& am so blessed Yen sudi nak berkunjung kat umah akak untuk make-up pengantin(akad + majlis dewan) n bersiap2 for the 2nd event at the noon.

Yen tengah diandam oleh pro make-up. Emma Pesona. Cantik! Natural!
Yen is wearing grey outfit for her akad nikah.


Yen with her make-up artist. Emma.
Cantik kan Yen? Gorgeous!!



Pelamin kat dewan.. Nice..By mutiara catering.. bagus caterer ni..Siap ada pakej untuk pelamin skali... One for all..


Yen + Hafiz..
Congrates to both of u..
Moga perkahwinan yg dibina ini kekal bahagia hingga ke akhir hayat... AMIN



The boys.. Wafiey(anak Zam) + Faris(anak Aishah)
Pandai dorang main aumm cak... hehehe.

Bila ada wedding mcm gini.. jadi tpt kawan2 melepak/berkumpul..
Seronok jugak.. Time kat opis susah nak berkumpul sesama..
Time mcm gini la bole jumpa other family members/hubby/anak2

So..itu je gambar yg ada dlm simpanan.. Nak tengok lebih2..kena tunggu dr pengantin..hehehe

Next...sape punya wedding lagi yer??


Tuesday, February 15, 2011

OST Full House

Bersyukur

Artikel ini diperolehi dari seorang blogger.. tapi sudah saya lupa apa blog urlnya..Maapkan saya..Namun agak berkesan sebagai peringatan diri sendiri.. di sini saya kongsikan untuk panduan bersama..

***********************************************************************************
Hari ini sebelum kita mengatakan kata-kata yang tidak baik,

Sebelum kita mengeluh tentang rasa dari makanan,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan.

Sebelum kita mengeluh tidak punya apa-apa,
Fikirkan tentang seseorang yang meminta-minta dijalanan.

Sebelum kita mengeluh bahawa kita buruk,
Fikirkan tentang seseorang yang berada pada keadaan yang terburuk di dalam hidupnya.

Sebelum mengeluh tentang suami atau isteri anda,
Fikirkan tentang seseorang yang memohon kepada Tuhan untuk dipertemukan jodoh dan diberikan teman hidup.

Hari ini sebelum kita mengeluh tentang hidup,
Fikirkan tentang seseorang yang meninggal dunia terlalu cepat.

Sebelum kita mengeluh tentang anak-anak kita,
Fikirkan tentang seseorang yang sangat ingin mempunyai anak tetapi dirinya mandul.

Sebelum kita mengeluh tentang rumah yang kotor kerana pembantu tidak mengerjakan tugasnya,
Fikirkan tentang orang-orang yang tinggal dijalanan.

Dan di saat kita letih dan mengeluh tentang pekerjaan,
Fikirkan tentang pengangguran, orang-orang cacat yang berharap mereka mempunyai pekerjaan seperti kita.

Sebelum kita menunjukkan jari dan menyalahkan orang lain,
Ingatlah bahawa tidak ada seorangpun yang tidak berdosa.

Dan ketika kita sedang bersedih dan hidup dalam kesusahan,
Tersenyum dan berterima kasihlah kepada Tuhan bahawa kita masih hidup !

Marilah kita menjadi orang yang bersyukur atas segala nikmat dan kurniaan yang Allah berikan kepada kita.

Ingat janji Allah, barangsiapa bersyukur dengan nikmat yang diberikan kepadanya, maka Allah akan tambah lagi nikmat itu...

Saturday, January 15, 2011

Green Rose OST Theme Song



If loving the wrong one could feel that good,
imagine how great it will be once the RIGHT one finds you!

LOVE has NO Reason.....

Thursday, January 6, 2011

The Loaf - Bangsar 2

05.01.2011
Makan-makan + sembang-sembang session with BFF



What we had :
Chicken salami PIE - RM6



Lasagna : RM20



Fruit Tart - RM8

Not in the pic :
Ice Lemon
Ice Mocha

Thanks nazra for the treat!
Next date.. SPA! our birthday treat.. hehehehe

New Year 2011

Dah berhari2, baru nak update entry tahun baru yer...
Apa azam tahun baru 2011?
Tiap-tiap tahun buat azam baru, renew macam renew lesen kereta...hiks..
Tapi takpe la kan? Setidak-tidaknya, masih ada semangat untuk berazam..
Harap2 walau apapun azam kita semua, insya allah semuanya untuk kebaikan
+ ke arah sesuatu yang positif... caiyok caiyok!

My Wishlist for 2011 - PART 1
1) kurus, cergas & sihat
HOW TO : kena start exercise + amal pemakanan sihat
Perlu belikah alat exercise? basikal? walker? huhuhu. Tgh dipikirkan...
(Item 1 ini sudah dimulakan since DEC 2010. Berat badan baru hilang 3kg.. sebab kurangkan makan. Then statik...tak turun2 dah..since last 2 weeks)

01.01.2011 - Taman Rekreasi Jelatek
TQ kak Tina. Jadi model untuk blog saya.
Aktiviti mengeluarkan peluh with Kak Tina. Maintain je cik kak ni.
Saya baru je wat brisk walk 2 round dah lencun kluar peluh.. hehehehe.
Next time kita pi tpt lain plak yer kak.

Self cook
Percubaan untuk amalkan cara pemakanan sihat - rebus/bakar/steam
+ Percubaan untuk membawa bekal ke opis. Insya Allah akan diteruskan


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
2) Belajar menjahit - nak cantikkan rumah dengan hasil kerja tangan sdiri.
Esp cadar, sarung bantal, table runner..
Aktiviti menjahit sebenarnya sudah saya mulakan di tahun 2010 - MANIK!
Alhamdulilah,berjaya menyiapkan beberapa corak manik di baju sdiri + baju anak kawan.
See, sape kata kita semua takde bakat? Ada sebenarnya.. cuma kena buang cik/puan M! MALAS. hahaha. Malas nak mula..atau malas nak buat.
Baju kurung? hehehe Yg ni kita simpan untuk azam 2012!
HOW TO : Kena beli mesin jahit + masuk kelas jahit (owh, sei-foo sudah lama menunggu)


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
3) Beli Oven
Teringin nak bakar2 biskut, bakar2 kek, bakar2 pizza dll.
Eh, ni makanan kurang sihat ni...
Takpe, tuntut ilmu baru. Tambah ilmu.
Nanti x perlu tempah/beli kuih raya dah. Buat sdiri. hehehe
HOW TO : Start saving extra!! Baru boleh beli oven.
Duit pon bukan ada berkepuk2 dalam bank..


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
4) Bawak kereta
Ni la azam yang direnew tiap2 tahun. Since 1997! Lesen dah 14 tahun!
Harap2 hutang azam yang satu ni dapat dilangsaikan.
HOW TO : Eh, nak kena beli kereta ke ek? hehehe. Tak....
Kena masuk kelas memandu.. Refreshment class!! Insya Allah
Kat mana yer ada cikgu yg bole hilangkan fobia memandu saya ni?


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
5) Kawin
Apa?? Belum kawin? hehehe.
Tu la, memilih sgt dulu2.. hehehe
Tak la. jodoh belum sampai... Allah belum kasi. Allah belum puas mendengar saya berdoa.
Saya kena lebihkan berusaha + berdoa.. Kena lebih perbaiki diri.
Agaknya saya nak dapat suami yg baik kan? sebab tu saya kena perbaiki diri saya dulu.
Untuk menjadi seorang isteri yang baik untuk seorang suami. Insya allah.
Doakan saya yer kawan2...
HOW TO : Ada cadangan tak kawan2? or.. ada calon? hahahaha.
Gatal merenyam ehhh...hahaha

Apa lagi yer? Nanti la sambung..
Byk lagi sebenarnya.

- To be continue -
or..to be update here..later...insya allah

ENGLISH ROSE

Dulu2, zaman2 kanak-kanak ribena, saya tak suka dengan design2 yg ada bunga2..
Tak kira la apa pon. Corak baju ke, pinggan mangkuk ke, alas meja ke,
sarung kusyen ke, cadar ke.
Tapi, bila usia dah meningkat 'remaja' ni.. minat telah beralih tanpa disedari.
Dah mula minat pada corak bunga2.
Takde la peminat & pengumpul tegar.
Cuma dah mula suka menengok + membeli skit2 yang di dalam kemampuan.
Sekadar untuk kegunaan dan bukan sekadar semata2 perhiasan dalam gerobok antik.
heeeeeeeee :-)

Tea Set


Periuk Belanga


Miniature... gelas, piring sos, folk n spoon with stand, tea-pot cute



Close up

P/s: Untuk sesorang yang amat menyukai barang2 bercorakkan English Rose ini, saya cadangkan beliau untuk cepat2 la terjah Kedai KK home deco yer.. hehehe.. Rambang mata tau nak memilih n membelinya nanti.. hehehe. Slamat shopping yer Kak S......hehehehe

Florentine

Entry Tertunda : 24th Dec 2010
Kelas Masakan : Florentine (cookies)
Tempat : Rumah Sei-foo (kg baru)

Jom layan gambar!
Before baking. Sei-foo ckp belum lulus menyusun kepingan badan. Syaratnya mestilah tidak berlapis2...hahaha. Tapi rumit tau nak nak susun ni.. Kena guna jari jemari.. Kena lembut menolak2..menguis2.. hehehe



Tengah baking. Kena selalu alert.. Takut hangus.. Bau n aromanya...humm. Wangi semerbak!!
(Besar sungguh oven sei-foo saya ni.. Sungguh kagum!)



Tadaaaaaa!!! Sudah siap!! Kena tunggu sejuk dulu. Baru boleh patahkan jadi kepingan2 kecik. Lepas tu boleh simpan dalam bekas kedap udara...or...ngap masuk mulut!!! hahahaha




Bekas setinggi ni.. x sampai sehari bole licin isi kat dalamnya!!


Terima kasih yer sei-foo. Atas ilmu masakan yg sungguh menarik & 'senang' ni.
Oh ya, sebagai balasan, saya telah mengajar sei-foo saya resepi :
NASIK MINYAK TERENGGANU
GULAI DAGING ala2 TRG
Ayam Goreng Berempah
Acar ala2 coleslaw KFC

Harapnya sesi perkongsian ilmu ini bole diteruskan lagi yer sei-foo.. Insya allah