Thursday, April 28, 2011

Jahitan Manik untuk 3 puteri

Setelah bertungkus lumus selama 6 hari,
Akhirnya berjaya jugak saya siapkan jahitan manik tempahan kakak opismate saya
Alhamdulilah..
Cuak jugak mulanya..3 baju in a week?
3 baju plain untuk 3 orang gadis remaja..Untuk dipakai pada wedding auntie dorang..
Aina, Ain & Nurul

Agak mencabar bagi saya sebenarnya..
Sebabnya saya bukanlah seorang yang profesional dalam jahitan manik..
Saya baru je belajar . Saje suka-suka buat jahitan manik
Belajar pon melalui mr/mrs Google..(tgh plan nak cari kelas jahitan manik lepas ni)
Tapi disebabkan minat n tengah naik syiok ngan seni jahitan manik ni..
saya menerima tempahan tersebut sambil cuba untuk mencabar diri sendiri..

Ni saya kongsikan hasil kerja 'kerastangan' saya .. hehehe

Ni design untuk baju Ain & Aina..


Ni pulak design untuk baju Nurul

Sepatutnya untuk Nurul saya buatkan design yang sama dengan Ain & Aina
Namun disebabkan kesuntukan masa, saya buat design yg agak simple untuk Nurul.
So, 2 design untuk 3 helai baju.
Harapnya Kak Mizah berpuas hati dengan hasil kerja 'kerastangan' saya ni yer..

Next..tgh tunggu cik puan sally punya baju.
Katanya nak suruh saya jahitkan manik jugak pada bajunya.
Brani jugak dia yer.. hahaha.
Brani nak serahkan bajunya untuk saya 'kerja'kan..hahaha

OK sekian untuk kali ini .. to be continue next time..
Atau bila2 saya ada mood untuk menaip cerita saya di sini..
Sekian, enjoy your day guys!
(eh, mcm la ramai sgt saya punya reader, ada yg baca tak agaknya yer..hehehe)

6 comments:

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

cantekkk..
nak upah gak ar kalau cunn mcmnih..
bgtau la kos..

DJari-Hana said...

TQ Yen..
Kos? Kos tak fix..bergantung pada corak & bergantung pada kerumitan nak menyulam manik.. hehehe.
If design simple, murah aje.. Tapi if design sarat2 pon..murah jugak.. hehe.. cuma up je skit dr harga design simple..hehehe

... said...

saya tempah bulan jun nanti utk 3 dara dan mak dara hehehe..confirm ni...bukan main2..

DJari-Hana said...

ok..bole...insya allah

Yan said...

Rajinnya.. i pakai upah je lah.. kelabu bijik mata..

DJari-Hana said...

hehehe. K.yan, rajin sebab kalau tailor buat..mahal sgt.. jahit sdiri cuma perlukan kos beli manik aje.. hehehe