Monday, March 7, 2011

Charice-Listen



Listen to the song here in my heart
A melody I start but can't complete
Listen to the sound from deep within
It's only beginning to find release

Oh, the time has come for my dreams to be heard
They will not be pushed aside and turned
Into your own all cause you won't listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known
Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

You should have listened
There is someone here inside
Someone I thought had died so long ago

Oh, I'm screamin out and my dreams will be heard
They will not be pushed aside on words
Into your own all 'cause you won't listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known
Oh, now I'm done believin you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

I don't know where I belong
But I'll be moving on
If you don't
If you won't

Listen to the song here in my heart
A melody I start but I will complete
Oh oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you think you gave to me
But now I've gotta find my own, my own
Suria pagi Taman Metropolitan, Jan 2011

Saturday, March 5, 2011

Thursday, March 3, 2011

Sosej Ikan a.k.a Kepok Lekor

Stock Kepok Lekor dah sampai all the way from ganu.
Adik bawak mai dari Ganu. Skali dgn stok Ikan segar.
Ikan yang sudah disiang siap2 oleh bonda.
Tinggal nak cuci n masak je.
TQ bonda..hehehe..

Kepok Lekor ni, adalah stock untuk seminggu je.
Leh makan tiap2 petang lepas balik opis.
Tak perlu lagi nak beli kepok lekor yg jual tepi LRT.. hahaha
Dah la keras, tak rasa ikan plak tu.
Amboi2, boleh plak komen.
Selama ni kepok keras tu la yg dimamah tiap2 petang..hahaha

Ngidam kepok Lekor ni since Raya Cina hari tu.
Sebabnya, bila pi je kat tempat jual kepok (Bukit Tok Beng).. Punya la ramai orang.
Angka giliran pon dah yg ke 70++
Tunggu punya tunggu..rupanya kepok sold out..
So, balik ngan tangan kosong n hampa...uhuk..uhuk

Oh ya, kedai kepok yg ni, mmg dah advance.
Siap ada sistem giliran macam kat bank.
Tekan butang, amik number Q dan leh duduk dan tunggu.
Kalau dulu2, kena Q panjang. Letih berdiri..n beratur.


5 pack . Each pack contains 10 kepok lekor.
5 * 10 = 50? hahaha.
eh, bukan saya punya semua ni.
Dah ada tuan empunya.
Ada kawan yang mengirim.
Ada sesape lagi nak kirim for next trip? Anyone? hehehe



Selamat disimpan kat peti ais.. esok boleh pindah masuk freezer..




Stok ikan segar. Rajin bonda saya balut ikan2 ni dgn paper. Untuk kekalkan beku..
Ikan ni still keras beku lagi even dah 8 jam duk dlm kete.


Ok, sekian update cite ikan untuk kali ini.
Ikan segar vs sosej ikan (Kepok Lekor)
hehehehe