Thursday, January 6, 2011

New Year 2011

Dah berhari2, baru nak update entry tahun baru yer...
Apa azam tahun baru 2011?
Tiap-tiap tahun buat azam baru, renew macam renew lesen kereta...hiks..
Tapi takpe la kan? Setidak-tidaknya, masih ada semangat untuk berazam..
Harap2 walau apapun azam kita semua, insya allah semuanya untuk kebaikan
+ ke arah sesuatu yang positif... caiyok caiyok!

My Wishlist for 2011 - PART 1
1) kurus, cergas & sihat
HOW TO : kena start exercise + amal pemakanan sihat
Perlu belikah alat exercise? basikal? walker? huhuhu. Tgh dipikirkan...
(Item 1 ini sudah dimulakan since DEC 2010. Berat badan baru hilang 3kg.. sebab kurangkan makan. Then statik...tak turun2 dah..since last 2 weeks)

01.01.2011 - Taman Rekreasi Jelatek
TQ kak Tina. Jadi model untuk blog saya.
Aktiviti mengeluarkan peluh with Kak Tina. Maintain je cik kak ni.
Saya baru je wat brisk walk 2 round dah lencun kluar peluh.. hehehehe.
Next time kita pi tpt lain plak yer kak.

Self cook
Percubaan untuk amalkan cara pemakanan sihat - rebus/bakar/steam
+ Percubaan untuk membawa bekal ke opis. Insya Allah akan diteruskan


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
2) Belajar menjahit - nak cantikkan rumah dengan hasil kerja tangan sdiri.
Esp cadar, sarung bantal, table runner..
Aktiviti menjahit sebenarnya sudah saya mulakan di tahun 2010 - MANIK!
Alhamdulilah,berjaya menyiapkan beberapa corak manik di baju sdiri + baju anak kawan.
See, sape kata kita semua takde bakat? Ada sebenarnya.. cuma kena buang cik/puan M! MALAS. hahaha. Malas nak mula..atau malas nak buat.
Baju kurung? hehehe Yg ni kita simpan untuk azam 2012!
HOW TO : Kena beli mesin jahit + masuk kelas jahit (owh, sei-foo sudah lama menunggu)


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
3) Beli Oven
Teringin nak bakar2 biskut, bakar2 kek, bakar2 pizza dll.
Eh, ni makanan kurang sihat ni...
Takpe, tuntut ilmu baru. Tambah ilmu.
Nanti x perlu tempah/beli kuih raya dah. Buat sdiri. hehehe
HOW TO : Start saving extra!! Baru boleh beli oven.
Duit pon bukan ada berkepuk2 dalam bank..


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
4) Bawak kereta
Ni la azam yang direnew tiap2 tahun. Since 1997! Lesen dah 14 tahun!
Harap2 hutang azam yang satu ni dapat dilangsaikan.
HOW TO : Eh, nak kena beli kereta ke ek? hehehe. Tak....
Kena masuk kelas memandu.. Refreshment class!! Insya Allah
Kat mana yer ada cikgu yg bole hilangkan fobia memandu saya ni?


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
5) Kawin
Apa?? Belum kawin? hehehe.
Tu la, memilih sgt dulu2.. hehehe
Tak la. jodoh belum sampai... Allah belum kasi. Allah belum puas mendengar saya berdoa.
Saya kena lebihkan berusaha + berdoa.. Kena lebih perbaiki diri.
Agaknya saya nak dapat suami yg baik kan? sebab tu saya kena perbaiki diri saya dulu.
Untuk menjadi seorang isteri yang baik untuk seorang suami. Insya allah.
Doakan saya yer kawan2...
HOW TO : Ada cadangan tak kawan2? or.. ada calon? hahahaha.
Gatal merenyam ehhh...hahaha

Apa lagi yer? Nanti la sambung..
Byk lagi sebenarnya.

- To be continue -
or..to be update here..later...insya allah

1 comment:

Hamba ^_^ الله said...

k.naaaa~ ...hehe ...wah k.na da bljr mnjhit dgn mmsk hoo??? ...bile nk ajr nadirah plak kihkihkih